Træd ind i de voksnes rækker

Træd ind i de voksnes rækker

I Danmark er konfirmationen ofte grænsen mellem barndommen og det at forlade børnenes verden og rejse ind i de voksnes. Konfirmationssæsonen nærmer sig, så læs videre og find ud af hvordan du kan holde den bedste konfirmationsfest.

Kjolen/Jakkesættet

Religion er en af baserne for en konfirmation, men den er begyndt at spille en mindre rolle for denne begivenhed og er mere en milepæl i livet, som fejres med stor glæde og overmod. Derfor er det ikke vigtigt at følge troens regler indenfor beklædning. Hvis du er pige, så er det kjolen, som virkelig gør dagen god: den hvide, smukke kjole, som du har fået lov at vælge og som får dig til at stråle. Hvis du er dreng, så er det jakkesættet som giver dig en følelse af kvalitet, stil og individualitet. Du kan læse mere om inspiration til konfirmationen hos Konfirmationsnyt.dk.

Dekorationen

Der er mange grunde til at du bliver fejret, men der er endnu flere måder at dekorere din fest på. Dekoration til enhver fest kan godt virke som en pligt – men når du først sætter dig ind i det og gør det personligt kan det måske endda blive sjovt. Det sikrer også, at alt passer til din stil og festen bliver en refleksion af hvordan du er. En af de vigtigste ting er den gode belysning – du vil gerne kunne se alle dine gæster og de vil også gerne se dig på din store dag. Sørg for at pæren ikke springer lige pludselig og at lysene også er placeret godt. Find mere viden om pærer her. Du kan også prøve at indarbejde nogle sjove små designs, f.eks. lanterner eller en smuk ballonbue. Det eneste, der kræver, er et par af forskellige farvet balloner og noget til at forbinde dem med for at tage din fest til det næste niveau.

Talen

Du er i fokus til din konfirmation og derfor skal du også holde en tale. En god tale kan have et varigt indtryk og bliver værdsat af de mennesker, som er omkring dig. Du skal fange dine gæsters opmærksomhed, hvilket du kan gøre med en sjov anekdote eller en lille vittighed. Talen kan også omfatte at takke alle for at være med til at fejre dig og de gaver de er kommet med, takke dine forældre ved at hjælpe så meget til eller takke dine søskende for at være med dig gennem livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *