Tilbring kvalitetstid med din teenager

Tilbring kvalitetstid med din teenager

Du har nok bemærket en del forandringer i dit barns opførsel, efter de er blevet en teenager. Samtalerne er pludselig ikke lige så simple, som de var, da de var små, men man kan heller ikke forvente lige så tunge emner og ansvar hos dem, som hos en voksen. Hvad skal du så gøre?

Hvad er deres interesser?

Noget af det, der viser dit barn, at du elsker dem og interesserer dig for dem, er ved at lytte til dem, når de fortæller dig om deres passioner. Og du skal rent faktisk lytte. Det er lige meget, om du ikke selv er interesseret i emnet, fordi du er interesseret i dit barn. Det kan være, at de er vild med kunst; læs her mere om dine kunstinteresser hos Kunstdk.dk. I så fald kan I sætte jer ned sammen en dag og kigge på malerier, og måske endda male lidt selv; giv din teenager chancen for at lære dig noget.

Hvad byder din teenagers fremtid på?

De fleste teenagere bryder sig nok ikke om at snakke om fremtiden. Fremtiden kan nemlig føles meget usikker, fordi de gennem sociale medier og nyheder konstant bliver gjort bevidste om katastrofer og klimaforandringer. Disse problemer skal selvfølgelig tages seriøst, og deres effekt på dit barn skal ikke undervurderes. Men det kan stadig være en god idé at snakke om de ting, som I er sikker på, kommer til at ske. Drop snakken om universitetet, hvis dit barn ikke er sikker på det, og snak i stedet for om kørekortet, hvis det er en garanteret del af din teenagers fremtid. Du kan læse mere om hvad din teenagers fremtid byder på hos Koerekort-guiden.dk.

Hvad sker der i deres liv?

Derudover er det bedste, du kan gøre, at sætte dig ind i deres liv. Forsøg at lære deres venners navne, og prøv at huske, hvem der er hvem. Gør en indsats for at de ved, at du ikke er dømmende, så de kan komme til dig med alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *