Skru op for julesalget i butikken

Skru op for julesalget i butikken

Julen nærmer sig – det er nu, at butikkerne skal have gennemført at godt julesalg, som kan være afgørende for hele deres årsresultat.

Men hvad kan man selv, som butik, gøre for at optimere på forudsætningerne for at slå rekord og sikre sig et bragende julesalg? Og hvad kan man gøre i en tid, hvor der er mådehold i den danske økonomi? Vi giver 3 gode idéer her.

Gør stemningen til noget særligt

Julen er en ganske særlig højtid. Så hvorfor ikke også gøre julesæsonen til noget særligt inde i butikken?

Det kræver naturligvis professionel juleudsmykning, hvormed du kan forvandle din butik fra en traditionel en af slagsen til et sandt julemekka. Julepynten kan på den måde virke fortryllende, og formår du at hæve niveauet over det, man ser i andre butikker, er du godt på vej.  

Træn dine ansatte i produkterne, og hav nok på vagtplanen

Der vil altid være særlige produkter, der står som det første ønske på folks ønskelister. Det er derfor en god idé at træne dine ansatte nøje i julens mest populære produkter.

Intet giver kunden lyst til at købe, som når sælgeren i butikken kan forklare indgående om et produkt og svare på kundens tvivlsspørgsmål. Når sælgeren formår at svare på disse tvivlsspørgsmål, fjerner han den sidste barriere, før købet kan falde på plads. Gør sælgeren sit arbejde godt, vil der opstå en tillid fra kunden, hvilket tilmed gør det muligt at skabe det såkaldte mersalg. Det kan f.eks. være i form af plejemidler til den nye kaffemaskine, skærmbeskyttelse til den nye tablet eller andet.

Butikken tjener som regel godt på den type mersalg, hvorfor det kan gøre en stor forskel i en vigtig periode som julen.

Udover at kende til produkterne, er det desuden vigtigt, at dine ansatte er til stede i et tilstrækkeligt antal.

Sørg for demostande

Hvis du gerne vil gøre det ekstra hyggeligt i butikken, kan du sørge for, at du får demonstrationer ud i butikken. Det kan både give kunderne noget at give sig til, mens de venter på en medarbejder, men også skabe grobund for at sælge ekstra. Uanset hvad, er det en god mulighed for at skabe en ekstra grad af service.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *