Sådan holder du dig på sporet med din kost, mens du er på ferie

Sådan holder du dig på sporet med din kost, mens du er på ferie

Det er nemt at lade sig rive med og spise usundt, når man er på ferie. Der er altid fristende fødevarer lige ved hånden, og det kan være svært at styre sig selv. Mange giver den gas, når de er på ferie, klik og læs artiklen. Men det er ikke umuligt at holde formen og vægten! Her får du en række tips til, hvordan du holder dig på sporet med din kost, selvom du er på ferie.

1. Spis langsomt og nyd maden. Når du spiser langsomt, giver din krop tid til at registrere, at den er mæt, og du risikerer ikke at spise mere, end du har brug for.

2. Vælg sunde snacks. Pack en lille pose med sunde snacks, så du altid har noget at spise, hvis du bliver sulten. Nødder, frisk frugt og magert protein er gode muligheder.

3. Begræns alkoholindtaget. Alkohol kan hurtigt få kiloene til at smutte på, så begræns indtaget af alkohol, hvis du vil holde vægten.

4. Motiver dig selv. Husk på, hvorfor du gerne vil tabe dig eller holde vægten. Skriv det gerne ned og hav det med på ferien.

5. Find en aktivitet, du kan lide. Hold ferie i et område, hvor der er mulighed for at dyrke motion. Vælg f.eks. et hotel med swimmingpool eller en ferielejlighed, hvor du kan gå ture i naturen. Søg på nettet efter nærmeste aktiviteter find mere inspiration her.

6. Hold dig hydreret. Drik rigeligt med vand, så du ikke blot bliver dehydreret, men også undgår at miste næringsstoffer.

7. Spis ikke altid på restaurant. Restauranter serverer ofte for meget og usund mad. Spis derfor ikke altid på restaurant, men lav nogle af måltiderne selv.

8. Sørg for at få nok søvn. Ferier er ofte en travl tid, og det kan være svært at få den rette mængde søvn. Men det er vigtigt, at du sørger for at få nok søvn, da det kan have indflydelse på din appetit og dine madvaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *