Lær mere om lån inden du ansøger

Lær mere om lån inden du ansøger

Når du skal låne penge for første gang, er det meget vigtigt, at du sætter dig ned og læser op på selve lånet, og de betingelser du er ved at acceptere, da det har stor betydning for din økonomi, og ikke mindst for prisen på det enkelte lån.

 

Der er mange nye termer, du skal forholde dig til, hvis du aldrig har lånt penge før, men gerne vil i gang med det. Du kan læse mere om lån og lånetermer lige her. Og kender du ikke til betydningen af disse ord, kan du hurtigt komme til at skrive under på noget, du ikke ved hvad er.

Læs altid det med småt når du skal låne penge

Det er meget vigtigt, at du gør det til en vane, at du læser alt det, der står med småt, når du skal ansøge om et lån. Og det er uanset, om du er gået ned i banken, eller om du er i gang med at udfylde en ansøgning online.

 

Du kan altid nemt se betingelserne for dit lån på den samme side, som du udfylder din ansøgning på, og dermed er der ingen undskyldning for ikke at læse dem. Har du brug for et online lån, finder du det her.

Gælder alle typer lån

Og det er ikke kun ved en type lån, at det er vigtigt, at du læser det med småt. Det gælder uanset, om du er i gang med at ansøge om et kviklån, et boliglån, et billån, et forbrugslån eller hvad det nu kan være, du er i gang med at låne penge til.

 

Der vil altid være nogle lånebetingelser, som angiver rettesnoren for dit lån, og hvor du kan læse, hvad det eks. koster dig at låne pengene, hvad der er af gebyr, hvad din løbetid på lånet er og meget andet.

Er du klar til at ansøge?

Hvis du har brugt tid på at sætte dig ind i de mange nye termer, og hvis du har læst betingelserne for det lån, du har fundet frem til, og som du gerne vil ansøge, er du ved at være klar til at ansøge om lånet.

 

Sidste råd er naturligvis, at du ikke bør låne flere penge, end at du har råd til at afdrage på det igen efterfølgende. Har du ikke råd til at betale den månedlige ydelse, bør du ikke ansøge om det pågældende lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *