Hvilken folketingskandidat er du mest enig med?

Hvilken folketingskandidat er du mest enig med?

Valgdagen står snart for døren, og inden længe skal du stå bag forklædet og sætte dit kryds. Er du klædt godt på til årets valgkamp? Det er vigtig som dansk statsborger altid at aflægge sin stemme. Men hvem af kandidaterne skal du stemme på? 

Det er ikke unormalt at være i tvivl, og der er rigtig meget at sætte sig ind i før at man, med ro i maven, kan sætte et selvsikkert kryds. 

Bliv klog på dansk politik

Hvert et parti har deres egne mærkesager, som de brænder for inden for dansk politik. Derfor bør du læse grundigt op omkring de forskellige folketingskandidater, deres mærkesager og generelle holdninger til, hvad der rører på sig i det danske samfund. 

Kandidaterne præsenterer sig selv over for potentielle vælgere ved at skrive og tale om deres mærkesager og vision for Danmarks fremtid. 

Hvad er vigtig at fokusere på?

De seneste 3 år er der sket enorme store ændringer, som har haft en kæmpe betydning for vores samfund. Coronakrisen var naturligvis en afgørende faktor. Krisen ramte os alle og gjorde, at vi måtte finde helt nye måder at arbejde, studere og være sammen på. Derudover har krigen i Ukraine naturligvis også berørt os alle. Klimakrisen er fortsat et omtalt emne, og så er der generelle økonomiske problemer i følge af inflationen, som lige nu præger hele det danske land. 

Når du stemmer skal du naturligvis gå ud fra de mærkesager, som du synes er de vigtigste. Målinger viser at klima, energikrisen og den høje inflation i Danmark vil være nogle af de mest omtalte punkter i valgkampen. 

Hvis du ikke er enig med noget parti

Det er ikke sikker at der overhovedet findes et parti, som du føler taler din sag. I sådan et tilfælde er det bedst bare at stemme blankt. 

Hvis du generelt føler dig uenig med partierne, og selv vil have en indflydelse på dansk politik. Så kan du overveje selv at stille op til folketingsvalget. Alle med stemmeret har mulighed for at blive folketingskandidat. Det er forholdsvis nemt at blive opstillingsberettiget, men en del sværere at stille op til et valg. Du kan læse mere om folketingskandidater og, hvordan du selv stiller op til valget her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *