Guide: Efterskole-venlige hobbyer der er værd at tjekke ud

Guide: Efterskole-venlige hobbyer der er værd at tjekke ud

Når man er på efterskole, er det langt fra udelukkende skole, det handler om. Der er også en del fritid, og mange vælger endda også at blive i weekenderne, hvilket skabet frirum til at kunne gøre en masse ting helt efter lyst.

På en efterskole er du sammen med en masse andre, der er samme sted i livet, som du er, og dette skaber muligheder for, at I finder hinanden ud fra fx fælles interesser og hobbyer. Dette var også en stor del af gram-efterskole.dk.

Dyrk motion og træning sammen

Dette kommer naturligvis helt af sig selv, hvis du går på en efterskole med fokus på sport. Hvis du går på en efterskole, hvor dette ikke er retningen, kan I være sammen om at dyrke motion og træning. Det kan først og fremmets motivere at have nogle at gøre det med.

Når der står nogle for hver gang og forventer, at du er klar på træning, kan du være med til at få dig op og igang med træningen. I kan også tage tid på hinanden, forsøge at slå hinandens tider og rekorder eller blot udforske området omkring efterskolen ved at gå en frisk tur eller løbe ad stier.

Tag på udflugter i fritid og weekender

Når I har fri, og hvis I er flere, der bliver i weekenderne, er mange efterskoler placeret i skønne omgivelser ved vand og op mod skove. Her kan I gå på udforskning i naturen, gå lange ture og bare nyde øjeblikkene og de dybe åndedrag af frisk og sund luft. Især når naturen springer ud med sine mange grønne farver, kan det være dejligt for sjælen og øjnene at tage ud i naturen.

Hvis efterskolen ligger ved vand – fx en sø – kan det også være, er der er mulighed for at låne en robåd eller kajakker. Spørg på efterskolen, hvilke muligheder I har.

I kan spille spil

På de fleste efterskole er der spil, I kan spille sammen. Brætspil og mere fysiske spil udendørs. Hvis I derfor sammen er mere til det strategiske, kan I gå efter denne type brætspil. Det gode ved brætspil er, at mange kan tage flere timer at gennemføre, og man er underholdt hele vejen ud fra at følge fortællingen og udviklingen.

Der findes også en del sjove spil udendørs. Her kan kongespil være en idé, hvor I går sammen på to hold, der kæmper om at vælte hinandens træstykker. Det kan lyde enkelt, men her kan tiden også flyve afsted, og samtidig får i en masse frisk sol og luft.

Musik

Musik er noget, hvor de fleste meget let kan mødes og samles. I kan fx forsøge at danne et band, hvor I har ansvaret for hvert jeres instrument, og hvor I i samspil skal få det hele til at gå op i en højere enhed, når I skal akkompagnere hinanden.

Når det lykkes at få samspillet til at gå op i en højere enhed, kand et være et magisk øjeblik, hvor i danner minder for livet, i tager med jer fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *