Gør haven forårsklar med smukke blomster    

Gør haven forårsklar med smukke blomster    

Når man som haveejer har en have, der er af enten lille, medium eller stor størrelse, overvejer man tit, hvordan haven skal gøres klar til foråret. Haven har gennem vinteren og efteråret ligget mere eller mindre i hi, og når foråret begynder at melde sin ankomst, er der nok at se til, når det handler om haven.

Vi vil her komme lidt nærmere ind på, hvordan kapilærkasseskjulere kan pynte i haven med smukke blomster, der kan bruges i maden til gæsterne. 

Pynt med flotte planter og blomster

Når foråret begynder at titte frem, er det med at tænke på haven som et område, der skal klargøres på bedste vis inden planter og blomster springer ud i fuldt flor. Har man en terrasse, der kunne bruge lidt pynt, eller har man et andet område med fliser, kan man med fordel sætte en kapilærkasseskjuler med hjul på dette stykke. Den skjuler flot de blomster eller planter, man sætter ned i den. Man kan enten købe smukke blomster såsom hortensia eller roser, eller man kan lave sit helt eget minidrivhus med kapilærkasseskjuleren.

Lav dit eget drivhus

Er der noget bedre end hjemmedyrkede tomater, agurker eller peberfrugter? Nej vel? Der er dog en udbredt forestilling om, at det kun er eksperter udi havekunst og hjemmedyrkning, der kan finde ud af at få noget frugtbart frem af den våde muldjord. Men her kan man igen tænke i en flot og funktionel kapilærkasseskjuler til formålet. Stil en kapilærkasseskjuler med tomatplanter, peberfrugtplanter, chiliplanter eller agurkeplanter i et drivhus og se, hvordan planterne gror. De skal jævnligt have gødning og vandes, mens deres spirer gror op af mulden. Ligeledes skal de have varme og lys, som giver spirerne den rigtige næring.

Sæt smukke blomsterkasse foran indgangen

Det bedste ved kapilærkasseskjulere er, at de skjuler det ”grimme” ved potterne, jorden og planterne. Disse kan man sætte ved indgangspartiet til hoveddøren i hjemmet, og dermed altid byde sig selv, sin familie, venner og gæster hjerteligt velkomne. Sæt nogle flotte planter i eller smukke blomster, og se hvordan engangspartiet får et helt andet og indbydende udtryk. Når man venter gæster og har sine nye festlige strømper på, fordi de havde tilbud på glimmerstrømper, er der både farver på strømperne og på blomsterne ved entreen.

Brug blomsterne i maden 

Hvorfor ikke skabe et havelook, når du/I tilbereder et godt måltid til gæsterne? Inviter haven indenfor ved at pynte salaten med spiselige blomster, og giv dermed et ekstra farvepift til maden. Her er det altid værd at sætte pris på, at man har gjort haven forårsklar med flotte kapilærkasser med blomster i, så både familien og gæsterne får et flot og farverigt sanseindtryk ved at kigge ud på haven og ned på maden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *