Er du blevet ledig under Corona-nedlukningen? Sådan kommer du godt videre

Er du blevet ledig under Corona-nedlukningen? Sådan kommer du godt videre

Det er vist efterhånden sikkert at sige, at vi alle er påvirkede af Corona-nedlukningen i større eller mindre grad. Vi har snart levet et år med diverse restriktioner som afstandskrav, forsamlingsbegrænsninger og mundbind. Mange af os arbejder hjemmefra, mens andre er hjemsendt fra arbejde, fordi de ikke kan passe arbejdet hjemmefra. Derudover er der desværre også mange, der helt har mistet deres job under nedlukningen, da mange virksomheder er økonomisk ramt. Hvis du er så uheldig at tilhøre den sidste gruppe, får du her nogle råd til, hvordan du kommer godt videre efter en fyring.

Kom ud med din viden på din egen hjemmeside

Når du går ledig derhjemme, har du pludselig en masse ekstra tid. Det kan være fristende at kaste sig på sofaen og bruge den tid på at se serier. Der skal selvfølgelig også være tid til lidt selvforkælelse og afslapning, men lad os nu bare sige det, som det er: Du får ikke et nyt job ved at ligge vandret dag ud og dag ind.

Udover at søge det påkrævede antal jobs hver uge, er der også andre ting, du kan gøre, for at gøre dig attraktiv for en arbejdsgiver. Én af dem kan være at oprette en hjemmeside, hvor du kan dele din faglige viden. Når du er ledig, går du pludselig rundt med en masse værdifuld faglig viden, der bare går til spilde. En hjemmeside er et oplagt sted at dele denne viden med andre, der kan bruge den. Og hvem ved, det kunne blive starten på en tilværelse som selvstændig konsulent. Du kan også bruge en hjemmeside som en personlig blog, hvor du kan skrive om løst og fast. Hvis du lever af at skrive som f.eks. tekstforfatter eller kommunikationsmedarbejder, vil det være et godt værktøj til at vedligeholde dine skrivefærdigheder. Find mere viden om hjemmesider her.

Vælg den a-kasse, der passer bedst til dig

Hvis du er blevet ledig under nedlukningen, var du forhåbentlig allerede medlem af en a-kasse i forvejen, så du kan få dagpenge. Men selvom du allerede er medlem, skader det ikke at undersøge, om du er i den bedst mulige a-kasse for dig. Der findes nemlig et hav af a-kasser derude, der har forskellige fordele og ulemper. Først og fremmest kan der være stor forskel på kontingentet, hvilket vil sige, at der kan være penge at spare.

Derudover er der også forskel på kravene til jobsøgning. For mange vil det naturligvis give mening at vælge en a-kasse med speciale i dit fagområde. Så kan de nemlig bedst hjælpe dig videre imod dit næste job. Læs mere om a-kasser hos denfranskekasse.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *