Nyd gode stunder med en lækker dessertvin
Savner du også den danske sommer? Efter en lang vinter med nedlukning er vi mange der glæder os til det varme vejr. Sommeren byder på rig mulighed til at komme ud, eksempelvis i naturen med venner og familie. Om vi sidder ved stranden, i en park eller på en bænk i haven, er det altid rart at kunne nyde et lækkert glas vin. Få øjnene op for, hvordan dessertvin kan forbedre dine hyggestunder.
Hvorfor dessertvin?
For mange kan man på https://www.jyskvin.dk/dessertvin finde en sjælden nydelse, som ofte drikkes sammen med dessertmåltidet. Men den søde og lækre vin kan også nydes i sin egen ret, som et lettere alternativ til en tung rødvin eller øl. Ønsker man at beholde dessertvinen som kompliment til måltidet, er det naturligvis også oplagt. Vinen egner sig til søde retter, men komplimenterer også mere syrlige desserter. Dessertvin findes både i rød og hvid, og der er adskillige varianter med ophav i mange europæiske lande- og vintraditioner. I sommeren er dessertvin et konkurrencedygtigt alternativ til den ellers populære rosévin. Hvide dessertvine serveres afkølede, mens røde kan nydes ved stuetemperatur. Tag den afkølede flaske med på terrassen, og nyd den mens solen går ned.
Fungerer til både unge og ældre
Dessertvin egner sig godt til alle voksne medlemmer af familien, da dens sødme falder i de flestes smag. For unge der ikke er vant til tungere former for alkohol, kan dessertvinen være et godt sted at starte. På den måde kan du servere en drik, alle kan nyde i fællesskab. For de ældre kan en hvid dessertvin være en mulighed for at introducere noget variation til måltidet, især hvis der er blevet serveret tungere alkohol som rødvin eller øl til hovedretten. Dessertvinen bliver derved et afrundet indslag i aftenens og måltidernes progression.
Sådan fremstilles dessertvin
Det der adskiller dessertvin fra andre bordvine, er dens øgede mængde sukker, der giver den karakteristiske søde smag. Metoden for produktion af dessertvine afhænger i høj grad af, hvilken region vinen er fra. Regionernes klima har en stor betydning for, hvordan druernes smag udvikler sig. Nogle druetyper er også mere sukkerholdige end andre. Der skal der nogle gange særlige metoder til, for at vinen får den ønskede sødme. Nogle producenter i Tyskland tilføjer druesaft efter gæringen, mens andre lader druerne modne i længere tid. Vinproducenter kan gøre brug af grøn høst, en teknik der øger sødmen. Her fjernes der en del af druerne mens de er umodne, for at koncentrere sukkeret i de resterende druer. Det giver nogle meget sukkerholdige druer, der er perfekte til dessertvin.
Dessertvin fås i flere prisklasser
Dessertvin behøver ikke at være en dyr fornøjelse. Vinen fås i alle prisklasser. Om du er ægte vinkender eller blot nysgerrig, kan du finde en drikkeværdig vin til en pris der passer dig. Ønsker du at udvide dine horisonter indenfor dessertvin, kan du med fordel prøve en dyrere kvalitetsvin. At nyde en lækker dessertvin er en udsøgt oplevelse, du også kan give i gave til andre. God fornøjelse!