Air Jordan 1: En stilfuld og eftertragtet retro-sneaker

Air Jordan 1: En stilfuld og eftertragtet retro-sneaker

Det er ikke ofte, at en simpel farvekombination finder vej til næsten hver eneste version af sin egen signatur-sneaker. Det er endnu sjældnere, at den farvekombination er et hit på så mange forskellige sneaker-modeller på samme tid. Alligevel er det præcis, hvad der er sket med det berømte “Black Cat”-par af Nike Air Jordan 1’erne. I begyndelsen af 90’erne udgav Nike en håndfuld “Black Cat”-farvevarianter af Air Jordan 1, men de udgik kort efter. “Black Cat”-farveskemaet, hvor der blev brugt sort og grå i stedet for den standard “Creeper”-hvide, skulle appellere til en yngre generation af sneakerheads. Men i stedet for at forsvinde i glemslen er “Black Cats”-designet blevet en kultklassiker i årenes løb. I denne guide vil vi diskutere historien om “Black Cat”-farveskemaet samt de otte vigtigste udgivelser af Nike Air Jordan 1, der brugte det. Så lad os komme i gang.

Hvad er en “Black Cat”-sneaker?

“Black Cat” er en farve af Air Jordan 1, der blev lanceret i 1991. Sneakerne var oprindeligt hvide med sorte accenter og en gummisål, men de er blevet mere populære med tiden som en “sort-i-sort” colorway, der er synonym med Air Jordan 1. Sneakeren fik oprindeligt sit navn, fordi den blev udgivet omkring en måned før Halloween. Nogle mennesker mener, at “Black Cat”-farvevarianten er forbandet, fordi den blev udgået kort efter udgivelsen, og der var mange produktionsfejl forbundet med dette par sko. En af hovedårsagerne til, at disse sneakers er så eftertragtede i dag, er, at de aldrig blev genudgivet. Nogle sneakerbrands har dog skabt deres egne versioner af disse sneakers for at imødekomme efterspørgslen.

Nike Air Jordan 1 “Black Cat” Colorway

Nike Air Jordan 1 “Black Cat” colorway blev kun udgivet som en retro sneaker. Designet blev aldrig brugt på nogen anden Nike-model, og det er en af de få farvevarianter, der er blevet vist på flere forskellige Air Jordan 1-modeller. Den oprindelige “Black Cats”-udgivelse var i 1990. Den kom i to farvevarianter: sort med grå accenter og helt grå. Denne sneaker er det, der gav “Black Cats”-navnet til dette særlige Air Jordan-design. I 1991 udgav Nike “Midnight Madness”-versionen af denne sneaker. Denne gang kom de i helt sort med hvide accenter. To år senere introducerede Nike en tredje farveversion; denne var sort med orange accenter i stedet for grå som de andre.

Air Jordan 1 sko udgivet med “Black Cat” farvekombination

Nike Air Jordan 1 er en sko, der først blev udgivet i 1984. Den er siden blevet genudgivet og redesignet flere gange, men “Black Cat”-farvevarianten var aldrig en del af den historie. “Black Cats”-designet dukkede først op på Air Jordan 1 i begyndelsen af 1990’erne og blev udgået efter kun få udgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.